5n | ||
limn→∞ | ||
(23)n |
4n | ||
limn→∞ | ||
6n+2 |
5n | 5 | 15 | ||||||||||||||||||
=( | )n=( | )n=+∞ gdy n→+∞ | ||||||||||||||||||
|
| 2 |
4n | 4n | 1 | 4 | ||||
= | = | •( | )n=0 gdy n→+∞ | ||||
6{n+2} | 62•6n | 36 | 6 |
2n+3(−1)n | ||
a jeszcze coś takiego limn→∞ | ||
2n+1−2 |
2n−3 | 1 | |||
potem zauważ że granica z | wynosi | |||
2n+1−2 | 2 |
2n+3 | 1 | |||
granica z | też wynosi | |||
2n+1−2 | 2 |
1 | ||
no to granica z {2n+3(−1)n}{2n+1−2} wynosi również | ||
2 |
n | ||
limn→∞ | ||
3√n2+1 |
n | ||
an = | po podzieleniu licznika i mianownika przez n otrzymamy | |
3√n2 + 1 |
1 | ||
an = | → +∞ , gdy n→∞ | |
3√1n + 1n3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |