zero do minus nieskończoności - granice
seiry: Szybkie pytanko ile to jest 0−∞ ?
15 sie 23:22
pigor: ..., moim zdaniem symbol(e)
0
∞ , czyli 0
−∞ v 0
+∞ to symbol(e) nieoznaczony(e) . ...
15 sie 23:46
Eta: Moim też
15 sie 23:51
ZKS:
Moim zdaniem 0∞ to symbol oznaczony 0∞ = 0,ale ∞0 to symbol nieoznaczony.
15 sie 23:55
ZKS:
Coś mi się wydaje, że 0−∞ = ∞, ale pewny na 100% nie jestem.
15 sie 23:57
jakubs: Gdzieś czytałem kiedyś( w pierwszym semestrze ) o tym.

Poczytaj coś na temat "complex infinity".
16 sie 00:14
16 sie 00:18
john2: A nie będzie tak?
| | 1 | |
( |
| )∞ = (−∞)∞ = yyy... |
| | 0− | |
Jaki w ogóle jest wzór funkcji, której granicę liczymy?
16 sie 00:34
PW: Pytanie jest tyle "szybkie" co niepoważne. Nieskończoność nie jest liczbą i nie można pytać
"ile to jest 0−∞". Te wszystkie czarodziejskie zapisy są skrótowym (szkodliwym dla rozumu)
zapisem pewnych twierdzeń o granicach. Najpierw trzeba się zapoznać dokładnie z tymi
twierdzeniami, dopiero potem można z przymrużeniem oka "między nami którzy wiedzą o co idzie"
stosować takie zapisy.
16 sie 10:41
Kacper:
A ile jest 0−2 ?
Tak to jest jak się zadaje pytania wyrwane z kontekstu...
16 sie 11:12