matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granice funkcji
seiry:
1
lim x→3+ (log
4
(x−1)
1
arcctg
x−3
1
logarytm jest podniesiony do potęgi
− tak dla formalności bo jakos
1
arcctg
x−3
dziwnie to wygląda
15 sie 21:43
john2:
podpowiedź:
1
1
1
lim
x−>3
+
= [
] = [
] =
1
arcctg(
)
x − 3
1
arcctg(
)
0
+
arcctg(+
∞
)
1
[
] = ...
0
+
15 sie 23:38