matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownanie
Anulka__1990:
3x + 2
rozwiaz rownanie
=0
2x − 1
7 gru 17:43
Gandi7:
zał 2x−1≠0 2x≠1
1
x≠
2
równanie jest spełnione tylko wtedy gdy licznik jest równy zero wiec 3x+2=0 3x=−2
2
x=−
3
7 gru 17:58