calka
jasiu: Obliczyć pole obszaru plaskiego ograniczonego linami y=1/2x2 y=0 x=−3 x=3
13 sie 12:09
Janek191:
| | 1 | |
Tam jest y = 0,5 x2 , czy y = |
| ?  |
| | 2 x2 | |
13 sie 12:12
J:
obszar jest symetryczny wzgledem osi OY , zatem wystarczy obliczyć połowę tego pola:
| | 1 | |
12S = 0∫3( |
| x2)dx = ... i licz |
| | 2 | |
13 sie 12:14
Janek191:

3 3
P = 2 ∫ 0,5 x
2 dx = ∫ x
2 dx
0 0
13 sie 12:14
on: rodzinna współpraca
13 sie 12:18
jasiu: Dzieki wielkie, myślałem ze to cos trudniejszego.
13 sie 12:32
5-latek: A jasiu jak przyczajony tygrys siedział do końca i nawet nie raczyl odpowiedzieć na
pytanie
13 sie 12:34
on: czego sie mały jasio nie nauczy, tego duży Jan nie będzie wiedział
13 sie 12:57
on: @5−cio
a po co miał się odzywać ? niech inni burze mózgów robią i się domyślają o co autorowi chodzi !
kiedyś nazywali to kindersztubą a teraz to brak wychowania
13 sie 12:59