n+1 | n+2 | n+4 | n+2k | |||||
[ | ] + [ | ] + [ | ] + ... + [ | ] + ... = n, gdzie [x] jest | ||||
2 | 4 | 8 | 2k+1 |
2n+2k+1 | 2n+2k | |||
[ | ] = [ | ] | ||
2k+1 | 2k+1 |
2n+1 | 2n+2 | 2n+4 | n+1 | n+2 | ||||||
[ | ] + [ | ] + [ | ] + ... = n + [ | ] + [ | ] + ... = n+n = | |||||
2 | 4 | 8 | 2 | 4 |
2n+2 | 2n+3 | 2n+5 | 2n+2 | 2n+4 | ||||||
[ | ] + [ | ] + [ | ] + ... = n+1 + [ | ] + [ | ] + ... = | |||||
2 | 4 | 8 | 4 | 8 |
n+1 | n+2 | |||
n+1 + [ | ] + [ | ] + ... = n+1+n = 2n+1 | ||
2 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |