matematykaszkolna.pl
Planimetria i kąty Miłosz : Witam , zdaje sobie sprawę ,że to nie miejsce ale mam pytanie jest na rozszerzonej matematyce dobrze mi idzie lecz mam mam problemy z planimetrią + ciężko to określić np wyliczenie kątów korzystając np z kąta śr i wpisanego oczywiści takie prostsze zadania mi idą . Poleciłby ktoś coś jakaś strona www książka cokolwiek emotka Każda rada mile widziana oczywiście wiem ,że im wiecej zadań tym lepsze wyniki ale naprawde tylko z tym narazie mam tak duże problemy
11 sie 19:15
1994: Dobrze że wiesz że im więcej zadań przerobisz to będzie ci lepiej . Co do książek −to Kiełbasa dwie części tylko te nowsze wydania bo z tego co wiem to matura się zminiła a ja pisałam ją 2 lata temu Nowa Era Zbiór zadan do matury (poziom rozszerzony) oraz Zbiór z Aksjomat (taki czarny ) Ja zdawałam 2 lata temu mature dzieki tym ksiażką zdałam ją na 100% poziom rozszerzony Im wiecej przerobisz zadan tym lepiej
11 sie 19:22
Miłosz : W domu zawsze robiłem zadania żeby ćwiczyć ale zawsze geometrie omijałem bo jakoś jej nie lubię teraz są skutki . Gratuluje 100 % imponujące chciałbym uzyskać podobny wynik ile godzin dziennie rozwiązywałaś zadania ?: )
11 sie 19:27
1994: Znaczy się nie patrz na godziny −jeśli lubisz robić zdania i sprawia ci to radość tak naparwde ja każdą wolna chwile mogłam to robić Spróbuj robić wszystkie zadania ze zbiorów zadań nawet te z gwiazdką ,jeśli nie bedziesz umiał zrobić zdania to zostaw je na dwa trzy dni i wróc do nich ,pytaj się kolegów i koleżanek jak to robić najgorzej się poddać i sprawdzić rozwiazanie tak się niczego nie nauczyc W szczególności na maturze ida zadania schematyczne −które się powtarzaja zminiaja albo dane,albo im chodzi o inny kat najlepiej przerobić kilka matur wstecz A co to zagadnien zobacz jakie obowiazują na mature rozszerzoną i zrób sobie plan tak żeby w styczniu mieć wsyztskie działy przerobione z wszytskich zbiorów
11 sie 20:05
Miłosz : ja też z przyjemnością robie zadania jak czegoś nie umiem robie kartkę zadań i ide do pani z matematyki. Co do znajomych to jestem tą osobą do której przychodzą z zadaniami oczywiście nie jestem aż tak dobry .Ale radze sobie dzięki za rady emotka
11 sie 20:37