matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba log
Anulka__1990:
liczba log 64 jest rowna A: log8
2
B: 2 log 8 C: 2 log 32 D: log 32 log 2 ktora odpowiedx jest prawidłowa i dlaczego ktos mi wytłumaczy
7 gru 17:41
Godzio:
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
= > 4 wzór log64 = log8
2
= 2log8
7 gru 17:46