Zadanie nr 45
5-latek: Dowiesc ze jeżeli a i b sa długościami przyprostokątnych a c dlugoscia przeciwprostokątnej w
trojkacie prostokątnym to
logc+ba +logc−ba= 2logc+ba+logc−ba (przy czym c−b≠1 i c+b≠1
7 sie 20:35
Tadeusz:
Sprawdź zapis
małolacie −
7 sie 21:48
5-latek: Witaj

Przepraszam ma być = 2log
c+ba * log
c−ba
mam ta ksiazke w pdf i pewnie dobrze nie zapamietalem
7 sie 22:10
Eta:
Witam

z tw. Pitagorasa : a
2+b
2=c
2 ⇒ a
2= c
2−b
2 ⇒ (c+b)(c−b)=a
2
| | 1 | | 1 | | loga(c+b)(c−b) | |
L= |
| + |
| = |
| = |
| | loga(c+b) | | loga(c−b) | | loga(c+b)*loga(c−b) | |
= log
aa
2*log
c+ba*log
c−ba=.......... =P
7 sie 22:21
5-latek: Dobry wieczor

Dziekuje Ci bardzo
7 sie 22:31
5-latek: Eta 
Jak rozwiazuje równania to będę się bawil z przekształceniami , ale w zadaniach mnie przerazaja
7 sie 22:36