matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja liniowa
onaa:
Rozwiąż graficznie układ równań 3x+y=6 i 5x+2y=8
7 sie 15:34
J:
5
rysujesz proste: y = −3x + 6 oraz y = −
x + 4 ... współrzędne punktu przeciecia, to
2
rozwiazanie
7 sie 15:36
J:
7 sie 15:40