cos2α−sin2α | ||
L= cos2α = cos2α−sin2α= | = | |
1 |
cos2α−sin2α | cos2α(1−tg2α) | |||
= | = | = | ||
cos2α+sin2α | cos2α(1+tg2α) |
1−tg2α | ||
= | ≠ P,a więc nie jest to tożsamość ![]() | |
1+tg2α |
1 | cosα*cos2α | ||||||||||||||||||
P= | = | = | |||||||||||||||||
| cosα*cos2α+sinα*sin2α |
cosα*cos2α | ||
= | = cos2α= L | |
cos(2α−α) |
| |||||||||||
tak jak piogor .. .dalej .. = | = | ||||||||||
|
cos2x − sin2x | cos2x | |||
= | * | = cos2x − sin2x= cos2x = P | ||
cos2x | sin2x + cos2x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |