matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czy da sie lepiej ?
GOŚĆ:
mam np ( 2
√
5
)
5
= 2
√
5
* ((2
√
5
)
2
)
2
=2
√
5
*16*25=800
√
5
Czy jest sprawniejszy sposób
?
7 sie 00:37
ola:
2
5
*(
√
5
)
4
*
√
5
= 32*25*
√
5
=800
√
5
7 sie 00:53