Rozwiąż równanie
fanta:
Wiem,że to trzeba na krzyż itd,ale totalnie mi to nie wychodzi
6 sie 20:57
J:
Totalnie ... to zrób załozenia ... i pokaż swoje obliczenia
6 sie 20:58
fanta: zał: x+5≠0 x+2≠−0
x≠−5 x≠−2
(2x−3)(x+2)=(x+5)(x−5)
2x2+4x−3x−6=x2−25
x2+x+19=0
6 sie 21:08
Metis: −0 ?
6 sie 21:09
Janek191:
ok
6 sie 21:09
Janek191:
− 0 = + 0
6 sie 21:10
J:
no i dobrze....brak rozwiązań..
6 sie 21:10
Metis: A mi się wydaje, że 0=0
6 sie 21:10
fanta: noo tam nie powinno być tego −
tak mi się przypadkowo wtrynił ;x
6 sie 21:12
Janek191:
Pewnie przez pomyłkę napisał(a) minusa
6 sie 21:13
Metis:
6 sie 21:13
fanta: taak,to była pomyłka ;x
6 sie 21:14
Metis: Wszyscy tak mówią
6 sie 21:14
fanta: nie mam na imię "wszyscy" o.o wyobraź sobie
6 sie 21:15
onaa: a tak w ogóle to czemu brak rozwiązań?
6 sie 21:20
J:
bo: Δ < 0
6 sie 21:20
fanta: a nie Δ > 0 ?
6 sie 21:25
J:
pokaż,jak liczysz
6 sie 21:27
fanta: Δ= −75,tak?
6 sie 21:30
fanta: wcześniej źle obliczałam
6 sie 21:31
Metis:
6 sie 21:31
J:
tak... i: − 75 < 0
6 sie 21:31
fanta: Rozumiem
6 sie 21:37