matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ile to jest? :/ Czy można skrócić ze sobą te pierwiastki ?
nanana:
2
√
10
√
2
6 sie 12:38
J:
2*
√
2
*
√
5
tak ... =
= 2
√
5
√
2
6 sie 12:40
J:
10
albo... = 2*
√
= 2
√
5
2
6 sie 12:41
nanana:
Dziękuję !
6 sie 12:42