1 | ||
− Obliczam promień okręgu wpisanego w rombu r= | H=1,25√3 | |
2 |
325 | ||
można policzyć z Pitagorasa (5−x)2= | ale dalej wychodzą kosmiczne wyniki | |
16 |
25 | ||
(5−x)2= | i dalej obliczenia już ida ok | |
16 |
a | d2 | |||
Pole prostokata = a*b oraz: | = | , | ||
b | d1 |
5√3 | ||
2r= | ||
2 |
1 | 1 | 5√3 | √3 | 75√3 | ||||||
P(KLMN)= | *2r*2r*sin60o = | *( | )2* | = | [j2] | |||||
2 | 2 | 2 | 2 | 16 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |