Naszkicuj wykres funkcji wykładniczej
Inku: Witam mam problem z naszkicowaniem funkcji wykładniczej y=(1/2)
[|x−1|−2|x+1|]. Za wszelką
pomoc jestem z góry wdzięczny

P.S.
Cały nawias kwadratowy to wykladnik potęgi.
5 sie 02:17
J:
Funkcję rysujemy w trzech przedziałach:
dla: x ∊ (−∞,−1> f(x) = (1/2)−x+1 − 2(−x−1) = (1/2)x+3
dla: x ∊ (−1,1> f(x) = (1/2)−x +1 −2x −2 = (1/2)−3x −1
dla: x ∊ (1,+∞) f(x) = (1/2)x−1 − 2x − 2 = (1/2)−x − 3
5 sie 08:03
J:

Wykres wygląda mniej więcej tak:
dla: x = 0 f(x) = 2
dla: x = 1 f(x) = 16
5 sie 08:36
Inku: Dzięki wielkie
5 sie 17:59