4 sie 20:15
Joe Black:
4 sie 21:35
4 sie 21:51
Joe Black: Dziękuję

Mam rozumieć, że przykłady a,b) dobrze ?
4 sie 21:54
Mila:
y=arctg(x)
y=arctg(x/2)
4 sie 21:59
Mila:
Następne z arccos x popraw.
4 sie 22:04
Mila:
Pierwszy arkusz dobrze.
4 sie 22:04
Joe Black: Tu się zgadza
4 sie 22:05
Joe Black: z tym arc cos2x muszę poprawić
4 sie 22:06
Joe Black: f(−x) to symetria względem osi OY to czemu f(x)=f(−x) ?
4 sie 22:07
Mila:
O który wzór Ci chodzi?
−arctg(−x/2) =arctg(x/2) bo arctg(x) jest funkcją nieparzystą.
4 sie 22:21
Mila:
Przekształciłam, bo wolę funkcję z argumentem bez minusa.
4 sie 22:22
Joe Black: Dobrze

Wszystko się zgadza, nie zauważyłem
+ przed arctg(x)
4 sie 22:30
Mila:

f(−x)=1+arccos(−2x)
y=arccos(x)
y=arccos(2x)
y=arccos(−2x)
y=1+arccos(−2x)
4 sie 22:32