Dowodzenie
5-latek: Tego zadania to nie wiem jak ruszyc i jeszcze do tego pisze we wskazówce żeby uwazac na blad
logiczny
Zadanie : Dane sa związki
a12+b12=1
a22+b22=1
a1*a2+b1*b2=0
Dowiesc ze wtedy sa spełnione równania
a12+a22=1
b12+b22=1
a1*b1+a2*b2=0
4 sie 19:11
PW: To nie rozwiązanie, ale patrząc na założenia widzę dwa wektory w układzie współrzędnych, mające
początki w (0, 0) i końce odpowiednio (a1, b1) i (a2, b2) należące do okręgu o środku
(0, 0) i promieniu 1. Wektory te są prostopadłe.
5 sie 14:11