Oblicz
Nocnystróż: [31/2 −0,25 x (33/2 − 3−1/2 )] :6−0,5 =
2 sie 21:18
5-latek: Nawet gdybym chciał Ci pomoc to co to za zapis ?
2 sie 21:25
Nocnystróż: Ciężko tu zapisać potęgi w ułamku . [ 3 do potęgi 1/2 − 0,25 x (3 do potęgi 3/2 − 3 do potęgi
−1/2 )] : 6 do potęgi −0,5 = . Może to ułatwi sprawę
2 sie 22:08
Nocnystróż: Ciężko tu zapisać potęgi w ułamku . [ 3 do potęgi 1/2 − 0,25 x (3 do potęgi 3/2 − 3 do potęgi
−1/2 )] : 6 do potęgi −0,5 = . Może to ułatwi sprawę
2 sie 22:08
Eta:
Tak ma być:
[30,5−0,25*(31,5−3−0,5)]: 6−0,5 ?
2 sie 22:47
Eta:
Jeżeli tak , to:
| | 1 | | 1 | |
[√3− |
| *3−0,5(32−1)]*√6= (√3−2* |
| )*√2*√3= 3√2−2√2=√2 |
| | 4 | | √3 | |
2 sie 22:53
Nocnystróż: Dziękuję Bardzo!
3 sie 14:39
Nocnystróż: @Eta nie rozumiem skąd mamy 3
√2 − 2
√2 rozpiszesz to jakoś?
3 sie 17:44
3 sie 17:46
Eta:
3 sie 18:49