Zaznacz w układzie współrzędnych zbiór.
Stefan Gustaw II: Dane są zbiory:
A = {(x, y) ∊ R2 : |y−x| ≤ 4},
B = {(x, y) ∊ R2 : x+y > 4},
C = {(x, y) ∊ R2 : x+y < −4}.
Zaznacz w układzie współrzędnych zbiór A \ (B∪C).
2 sie 20:30
J:

To jest zbiór A ...rysuj pozostałe...
2 sie 20:39
5-latek: Zbior A
|y−x|≤4 to y−x≤4 to y≤4−x i y−x≥−4 to y≥−4+x (narysuj to w układzie wsopolrzednych
i wyznacz czesc wspolna
Zbior B y>4−x (to samo rysuj
Zbior C y<−4−x (rysuj
Wyznacz sume zbior B i C
Potem zaznacz A\(BUC)
2 sie 20:41
J:
Cześć
małolat 
.... jak przenosisz x na drugą stronę, to zmieniasz znak ..
2 sie 20:43
5-latek: Witaj
J 
Już widze gdzie . ma być y≤4+x nawet tego powiem CI ze nie zauwazylem
2 sie 20:46
J:
... I y − x I ≤ 4⇔ x − 4 ≤ y ≤ x + 4
2 sie 20:47
J:

Tutaj masz zbiór B U C ... teraz "wytnij" go ze zbioru A
2 sie 20:52
J:
sorry.... to co narysowałem, to: B ∩ C , kreskowanie ma być na zewnątrz prostych
2 sie 20:54
J:

Zakreskowany czworokąt wraz z bokami, to rozwiązanie zadania
2 sie 20:59
J:
a przepraszam ...bez dwóch boków .... sam ustal których
2 sie 21:00
prosta:
do poprawki
2 sie 22:30
Stefan Gustaw II: Dziękuję
3 sie 13:23