matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wycinek kołowy
NE@KS:
Z koła o promieniu 10 cm wycięto wycinek kołowy.Oblicz pole tego wycinka wyznaczonego przez kąt Srodkowy o mierze 90 stopni
7 gru 16:12
Rudy:
α
1
S = πR
2
*
= π*100*
= 25 π
360
4
7 gru 16:16
Rudy:
cm
2
7 gru 16:17