logarytm
5-latek: dany jest log303=a i log30=b
Znalezc log308
Nie lubie takich zadań bo log30}8 to mogę sobie wyliczyć od razu
1 sie 10:44
5-latek: ma być log305=b
1 sie 10:46
ZKS:
Popraw to drugie.
1 sie 10:46
ZKS:
| | 1 | | 1 | |
log308 = |
| = |
| |
| | log830 | | log82 + log85 + log83 | |
1 sie 10:48
ZKS:
Przepraszam zagalopowałem się.

Zaraz poprawię, bo z tego nic nie wynika.
1 sie 10:49
5-latek: No tak . dziekuje CI

To będzie to samo tak jak mam w odpowiedzi
Odp: 3(1−a−b)
1 sie 10:51
5-latek: Przepraszam Cie bardzo ale odpiszse CI jak wroce .
Muszse pilnie wyjechać na pogotowie
1 sie 10:53
ZKS:
Jasne mam nadzieję, że wszystko w porządku.
| | 30 | |
log308 = log3023 = 3log30 |
| = 3log3030 − 3log305 − 3log303 |
| | 15 | |
1 sie 10:56
5-latek: Już widze

Bylem z siasiadka na pogotowiu.
1 sie 14:08
ZKS:
Także wszystko dobrze z sąsiadką?
1 sie 14:18
5-latek:
Będzie się musiala przemeczyc do poniedziałku bo pani z pogotowia w Ząbkowicach Slaskich
powinna się zastanowić czy być dalej lekarzem
1 sie 14:32