matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tozsamosc
5-latek:
Sprawdzic tozsamosc
log
a
x
= 1+log
a
b
log
ab
x
1 sie 00:24
john2:
może chyba tak:
log
a
x
L =
=
log
a
x
log
a
ab
1
=
= ..
1
log
a
a + log
a
b
1 sie 00:33
ZKS:
log
a
(x)
L =
= log
a
(x) * log
x
(ab) = log
a
(ab) =
log
ab
(x)
log
a
a + log
a
b = 1 + log
a
b. Przydatny wzór log
a
b * log
b
c = log
a
c.
1 sie 00:38
5-latek:
Witajcie
dzięki bardzo
1 sie 00:41