??
(----MaReK-----): Doprowadź do najprostszej postaci.
(a−b)2(a−b)(a+b)
(2x−3)2+(x+1)(x−1)
7 gru 15:53
Rudy: (a2 − 2ab + b2)(a2 − b2) = a4 − a2b2 − 2a3b + 2ab3 + a2b2 − b4 =
= a4 − 2a3b + 2ab3 − b4
7 gru 15:57
Godzio:
4x2 − 12x +9 + x2−1 = 5x2 −12x+8
7 gru 15:58
Rudy: 4x2 − 12x + 9 + x2 − 1 = 5x2 − 12x + 8
7 gru 15:58
Rudy: 
jaki timing
7 gru 15:58
(----MaReK-----): czy mógbys to rozwiązać w inny sposób bo ja o takim jak 4 nie brałem i zabrardzo nie rozumie
twojego sposobu
7 gru 15:59
(----MaReK-----): o juz jest zawsze moze na was liczyc
7 gru 15:59
Godzio: Marek , a o co dokładnie chodzi?
7 gru 16:00
(----MaReK-----): bo w pierwszym poscie Rudego pojawiło sie w rozwiazaniach
4 a ja o takim czyms nie słyszałem
i chyba (mój bład) pomysleliscie ze to jest tylko jeden przykład a to sa dwa

1) (a−b)
2(a−b)(a+b)=

2) (2x−3)
2+(x+1)(x−1)=
7 gru 16:04
Rudy: po prostu musisz wymnożyć wszystkie nawiasy, niech Cie nie straszy czwarta potęga, istnieją
wielomiany nie tylko 2 rzędu ale i dowolne wyższe potęgi możesz spotkać. Taka jest najprostsza
postać.
7 gru 16:06
Rudy: są dwa

1) a
4 − 2a
3b + 2ab
3 − b
4
2) 5x
2 − 12x + 8
7 gru 16:07