logarytm
5-latek: Przy jakiej podstawie logarytm liczby 8 wynosi 0,6
logx8=0,6
x3/5= 8 to x= 3√85 = 32 (liczyłem kakulatorem
czy można to zrobić inaczej ?
30 lip 11:33
prosta:
(x15 )3 = 23
x{1}{5}=2
x=32
30 lip 11:37
J:
x =
5√83 ...
30 lip 11:37
Benny: logx8=0,6
3logx2=0,6
logx2=0,2
logx25=1
x=32
30 lip 11:39
5-latek: prosta Witaj

dzięki
J z tego nie wyjdzie 32
30 lip 11:40
5-latek: Czesc
Benny
30 lip 11:41
ZKS:
Można oczywiście zrobić tak jak chcesz, żeby było trochę inaczej
log
x8 = 0.6
log
2(x) = 5
x = 2
5.
30 lip 11:41
prosta:
albo:
logx8=0,6
3logx2=0,6
logx2=0,2
5logx2=1
logx32=1
x=32
30 lip 11:41
Benny: Witaj
30 lip 11:42
prosta:
ooo

widzę
Benny, że tak samo kombinujemy
30 lip 11:43
prosta: Dzień dobry
30 lip 11:45
5-latek: Witaj
ZKS 
zaraz wszystko sobie przepisuje do zeszytu
30 lip 11:45
Benny: Dokładnie
30 lip 11:45
J:
oczywiście ..

..... miałem napisać:
5√x3 = 8
30 lip 11:45
ZKS:
Witaj
5−latek.
30 lip 11:45
5-latek: Czyli jedno zadanie z ponad 1000−cia zrobine
30 lip 11:46