sporzadz wykres funkcji liniowej okreslonej wzorem f(x)=-3x 2
kika: sporzadz wykres funkcji liniowej okreslonej wzorem f(x)=−3x 2
sprawdz rachunkowo czy punkt K=(−2,−8) nalezy do wykresu funkcji
okres czy funkcja jest rosnaca, malejaca czy stala
dla jakich argumentow funcja przyjmuje wartosci ujemne
30 lip 11:22
J:
zapisz porządnie funkcję
30 lip 11:29
5-latek: Wykres funkcji liniowej rysuje się w szkole podstawowej
Sprawdz rachunkowo (podstaw wspolrzedne punktu do wzoru funkcji i sprawdz
Patrz na wspolczynik przy x i okresl monotoniczność funkcji
rozwiąż nierownosc f(x)<0
30 lip 11:29
Mila:
W GM.
Błąd we wzorze funkcji.
30 lip 22:37