matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje cyklometryczne
Joe Black:
Wyznacz dziedzinę funkcji.
Do sprawdzenia
a) f(x)=2arc sin(x−π) D: x∊<−1+π,1+π> b) f(x)=arc tan(
√
−x+16
) D: x∊(−
∞
,16>
1
c) f(x)=
arc cos(x
2
−1)
D: x∊(−
√
2
,
√
2
)
π
d) f(x)=
√
t
t=
−arc sinx <− taki zapis, ponieważ inny gorzej widać
4
√
2
D: x∊<−1,
>
2
28 lip 13:37
J:
a), b) .. .dobrze przeanalizuj c ) ...
28 lip 13:52
J:
...nie analizuj ... jest OK
28 lip 14:00
J:
d) dobrze
28 lip 14:19
Joe Black:
Dziękuję
28 lip 14:20
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick