arytmetyka
unu: | | 1 | | 1 | | a+b | |
dlaczego |
| = |
| √ |
| |
| | | | 2 | | a−b | |
nie mogę sobie rozpisać tego przekształcenia
27 lip 22:07
ZKS:
Dzielenie to mnożenie przez odwrotność.
| | x | | z | | xz | |
Przykład |
| = x * |
| = |
| (z odpowiednimi założeniami oczywiście). |
| | | | y | | y | |
27 lip 22:13
unu: wiem, że dzielenie to mnożenie przez odwrotność.
ale dlaczego (a+b) wskoczyło do licznika
27 lip 22:16
Mila:
| 1 | | √a+ba−b | |
| * |
| = |
| 2√a−ba+b | | √a+ba−b | |
27 lip 22:18
ZKS:
Dlaczego nie czytasz tego co napisałem? Dodatkowo dałem jeszcze przykład na bazie Twojego
pytania.
27 lip 22:19
prosta:
U{ 1 }{ 2√ x y
27 lip 22:22
unu: ZKS znasz takie rosyjskie powiedzenie, którego fonetyczny zapis jest taki:
"smatrysz w kniugu widisz figu"

Oznacza ono w tym przypadku li tylko, że mogę się przypatrywać w to co napisałeś, ale i tak
mogę tego nie zrozumieć, bo nie jestem tak biegły w matmie tak jak Ty

dzięki
Mila − o taki przykład mi chodziło
27 lip 22:28
27 lip 22:29