matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pocho
Joe Black:
Znajdź równanie stycznej do podanych funkcji o podanych odciętych:
Do sprawdzenia
II
e
x
a)f(x)=
x
0
=1
x+1
e
e
y=
x+
4
4
lnx
b)f(x)=
x
0
=e
x
y=e
−1
1−x
c)f(x)=arctan
x
0
=1
1+x
1
1
y=−
x+
2
2
27 lip 14:00
J:
a) dobrze
27 lip 14:06
Joe Black:
27 lip 14:07
J:
b) dobrze
27 lip 14:09
J:
c) dobrze
27 lip 14:12
Joe Black:
Dziękuję bardzo
27 lip 14:14