| 2x | ||
a)f(x)= | x0=√2 | |
| 1+x2 |
| 2 | 8P{2} | |||
y=− | x+ | |||
| 9 | 9 |
Ad c) f(x)= x√x xo=e
y=e−e
| −2x2+2 | ||
Ad a)f'(x)= | ||
| (1+x2)2 |
| 2 | ||
f(√2)= | √2 | |
| 3 |
| 2 | ||
f'(√2)=− | ||
| 9 |
| 2 | 2√2 | |||
A) y = − | (x−√2) + | |||
| 9 | 3 |
Ad a) sprawdzając do postaci y=ax+b ma postać :
| 2 | 8 | |||
y=− | x+ | √2 | ||
| 9 | 9 |
| 2 | 2 | 2 | ||||
y=− | x+ | √2+ | √2 | |||
| 9 | 9 | 3 |
| 2 | 2 | 6 | ||||
y= − | x+ | √2+ | √2 | |||
| 9 | 9 | 9 |
| 2 | 8 | |||
y=− | x+ | √2 | ||
| 9 | 9 |
Dziękuję