:)
Potrzebujacy: Bardzo goraca prosba do osob ktore maja zbior zadan z matematyki do klasy 2 liceum (taki
czerwony) Klaczkowa Kurczaba i Swidy. Chodzi mi o podanie tresci zadan do zadan:
2.115
2.204
2.205
2.214
Potrzebuje je zrobic na jutro a niestety zbior zadan mi sie zawieruszyl
7 gru 15:35
Godzio: 2.115
Wykaż że funkcja kwadratowa f(x) = ax2 +(a+c)x + c ma co najmniej jedno miejsce zerowe dla
a,c∊R
i a≠0
2.204
Napisz równanie okręgu przechodzącego przez punkt A o środku w punkcie S jeśli:
a)A(3,4) S(0,0)
b)A(4,2) S(2,1)
c)A(3,10) S(−3,2)
d)A(4,7) S(−2,1)
2.205
to samo tylko: przez punkt A i stycznego do obu osi ukł. współrzędnych jeśli:
a) A(2,0)
b) A(0,3)
c) A(2,1)
d) A(1,2)
2.214Zbadaj w zależności od wartości parametru m (m∊R) liczbę punktów wspólnych okręgu o z
prostą l jeśli:
a) o: (x+2)2 +(y+4)2 = 2 ; l: y=−x+m
b) o: (x−3)2 +(y−2)2 = 8 ; l: y=x+m
c) o: (x−1)2 +(y−1)2 = m ; l: y+x=1
d) o: x2+y2 = 25 ; l: 4x+3y=m
7 gru 15:56
Potrzebujacy: dziekuje Ci bardzo
7 gru 15:57