Uklad rownan
5-latek: No to teraz taki układ
{x+y
2=7
{x*y
2=12
y
2=t
{ x+t=7
{x*t=12
No to w pamięci i z tabliczki mnożenia jak piszse
pigor 
x=4 i y=
√3 x=4 i y=−
√3
x=3 i y=2 x=3 i y=−2
26 lip 22:20
Saizou :
ja team jednak wolę metodę podstawiania

np. z drugiego równania (dla x≠0, dla x=0 układ sprzeczny) mamy
| 12 | | 12 | |
y2= |
| (tutaj nawet założenie że |
| >0, zatem x>0)stąd |
| x | | x | |
x
2−7x+12=0
(x−4)(x−3)=0
x=4 x=3 i doliczamy zmienne y
26 lip 22:26
5-latek: Czesc
Saizou 
To w sumie był prosty układ wiec go tak rozwiazalem żeby pocwiczyc pamięć
Ale będę miał trudniejszse i pewnie już nie będzie tak latwo .
metoda podstawiania będzie w uzyciu
26 lip 22:33
Saizou :
5−latku witam Cię, to trzymam kciuki
26 lip 22:34