Mój błąd ?
Mateusz: witam mam takie pytanie :
f(x)=x−3 D=<0,
∞)
i w podręczniku mam ,że −1 należy do zbioru wartości
ale przecież −4 nie należy do tego przedziału może mi ktoś powiedzieć gdzie jest błąd w moim
rozumowaniu
26 lip 01:19
Mateusz: dobra już wiem wartość ma 2 mój błąd
26 lip 01:32
Janek191:
ZWf = < − 3; +∞ )
26 lip 17:31
5-latek:

To jest wykres tej funkcji określonej dla tej dziedziny
Teraz widać ze zbiorem wartości tej funcji jest przedzial <−3,
∞)
Twój blad jest taki
Oczywiście wartość to nie jest 2 tylko wartość tej funkcji y=−1 dla argumentu x=2
26 lip 18:12
Matusz : Wiem źle napisałem chodziło mi o argument 2
27 lip 10:23
5-latek: A jakbys nie miał wykresu tej funkcji to wiesz dlaczego zbiorem wartości tej funcji jest
przedzial <−3,∞)?
27 lip 10:27
Mateusz: Oczywiście , po prostu wcześniej miałem blad (glupi) i myslałem ze cos w zbiorze nie tak .
27 lip 11:28
5-latek: Dobrze
27 lip 11:29