I tg(x−1) I | ||
lim x→1 | ||
(x−1)2 |
I sin(x−1) I | ||
lim x→1 | = | |
I cos(x−1)I * (x−1)2 |
I sin(x−1) I | ||
lim x→1 | = | |
cos(x−1) * (x−1)2 |
sinx | ||
skorzystaj z granicy | =1 gdy x→0 | |
x |
|tg(x−1)| | |
= | |
(x−1)2 |
|sin(x−1)| | |
= | |
|(x−1)2•cos(x−1)| |
sin(x−1) | 1 | |||
| | |• | |||
x−1 | |(x−1)cos(x−1)| |
tgx | ||
limx→0 | =1 | |
x |
|tg(x−1)| | tg(x−1) | ||
=| | | | ||
(x−1)2 | (x−1)2 |
tg(x−1) | ||
limx→0 I | I // moduł obejmuje też mianownik, bo (x−1)2≥0 dla x∊R | |
(x−1)2 |
tg(x−1) | ||
limx→0 I | I // wyrażenie koloru czerwonego równe jest 1 | |
(x−1)(x−1) |
1 | ||
limx→0 I | I = +∞ | |
(x−1) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |