ostrosłup
ania23: w ostrosłupie prawidłowym czworokątnym ściana boczna jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod
kątem ostrym alfa, dla którego cos α= 3/5.wysokość ostrosłupa ma długość 12cm.
a) wykaż, że α∊(450,600)
b) oblicz objętość tego ostrosłupa
7 gru 15:29
Ania23: ania23: w ostrosłupie prawidłowym czworokątnym ściana boczna jest nachylona do płaszczyzny
podstawy pod kątem ostrym alfa, dla którego cos α= 3/5.wysokość ostrosłupa ma długość 12cm. a)
wykaż, że α∊(450,600) b) oblicz objętość tego ostrosłupa
7 gru 20:47
Ania23: ania23: w ostrosłupie prawidłowym czworokątnym ściana boczna jest nachylona do płaszczyzny
podstawy pod kątem ostrym alfa, dla którego cos α= 3/5.wysokość ostrosłupa ma długość 12cm. a)
wykaż, że α∊(450,600) b) oblicz objętość tego ostrosłupa
7 gru 20:47