8− x | |||||||||||
lim x→8 | |||||||||||
|
sin8*cosx − cos8*sinx | ||||||||||
|
π | π | π | ||||
sin( | x) = sin(π − | x) = sin | (8 − x) | |||
8 | 8 | 8 |
1 | 1 | 8π−πx | π*(8−x) | |||||
sin( | πx)=sin(π− | πx)=sin( | )=sin( | ) | ||||
8 | 8 | 8 | 8 |
t | ||
limt→0 | = | |
sin[π/8(8−t)] |
t | ||
limt→0 | = | |
sin(π−πt/8) |
t | ||
limt→0 | = | |
sin(πt/8) |
1 | ||||||||
limt→0 | = | |||||||
|
1 | 8 | |||||||||
limt→0 | = | |||||||||
| π |
sint | ||
Korzystamy, więc z limt→0 | =1? | |
t |
8 − x | |||||||||||
limx−>8 | = | ||||||||||
|
| 8 | ||||||||||||
= limx−>8 | * | = | |||||||||||
| π |
8 | ||
= 1 * | ||
π |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |