:(){
cookiesNotSupported: Cześć,
możecie mi podać jakie są najmniejsze i największe możliwe wartości funkcji
sin, cos, tan, cot?
20 lip 21:05
5-latek: To może spojrz na wykresy tych funkcji
20 lip 21:18
ZKS:
Zbiór wartości funkcji sin(x) jaki cos(x) to ZW = [−1 ; 1], natomiast
funkcji tg(x) oraz ctg(x) ZW = [−∞ ; ∞], czyli zbiór liczb rzeczywistych.
20 lip 21:19
cookiesNotSupported: Thanks a lot
20 lip 21:22
5-latek: Język polski jest też piękny
20 lip 21:23
cookiesNotSupported: Wybacz. Po prosu dla mnie nie jest ojczysty
20 lip 21:24
cookiesNotSupported:
Powiedzcie mi proszę jeszcze czy dziedzina ciągu nieskończonego to jest to
co mogę wstawić zamiast 'n' w an?
20 lip 21:33
PW: Ciąg jest funkcją określoną na zbiorze liczb naturalnych (lub jego podzbiorze). Można by było
pisać
a(n) = ...,
ale tradycyjnie pisze się an.
20 lip 21:38
cookiesNotSupported: dziękuje
20 lip 21:42