Poproszę o wyjaśnienie tego zadania :))
Krzyś: Naszkicuj wykres funkcji f. Odczytaj z wykresu liczbę rozwiązań równania f(x)=m w zależności
od parametru m.
f(x)= −x2 +3
19 lip 18:31
Joe Black: No szkicuj

f
1(x)=x
2
f
2(x)=−x
2
f
3(x)=−x
2+3
19 lip 18:32
Krzyś: Naszkicowałem i co dalej?
19 lip 18:39
19 lip 18:42
Mila:

Jak rysować wykres:
19 lip 19:50
Mila:

f(x)=m
m>3 brak rozwiązań
m=3 jedno rozwiązanie
m<3 dwa rozwiązania
19 lip 19:53
daras: a teraz Krzysiu podziekuj
20 lip 12:22
Joe Black: Po co doceniać pracę Mili, która to pięknie rozrysowała i wytłumaczyła lepiej niż "na
żywo"
20 lip 12:35