aa
Hugo: public class Witaj Dziadek Mróz
{
public static void main(String[] args)
{
System.out.println("Co polecasz Elipse czy NetBeans?");
}
}
W końcu ruszyłem Jave JDK&&JDE, obczaiłem fajne tutoriale na YT. Mam pytanie co lepsze Elipse
czy NetBeans? Mam to drugie w tutorialu robi na tym pierwszym, ale podobne to i ogarniam
19 lip 17:44
Trivial: A jaka to różnica... Poza tym co to jest JDE.
19 lip 18:43
19 lip 21:13
Dziadek Mróz:
Notepad++, serio
19 lip 21:59
Hugo: jdk odpowiada za debugowanie programu
jde odpowiada za rozruch
k − kompilacja
e − execute
w zasadzie notatnik win7 8) i potem do cmd
19 lip 22:54
kyrtap: Dziadek ty żyjesz ?
19 lip 22:59
Hugo: patriota dziadek pojechal do niemiec by pod kryptonimem "barman" serwować Niemcą truciznę %o w
malych ilosciach
19 lip 23:17
Dziadek Mróz:
Ja tam tylko sprzątam i układam sałatki
19 lip 23:33
test: Eclipse
20 lip 20:16
20 lip 20:35
Hugo: import java.util.Scanner;
public class Skanner {
public static void main(String[] args) {
Scanner input = new Scanner(System.in);
System.out.println("Podaj liczbe do.....");
int a = input.nextInt();
int wynik = 1;
for(int i=1; i<a; i++)
{
wynik = wynik*(i+1);
}
System.out.println("wynik to "+wynik);
}
}
Zagadka: co ten program liczy?
22 lip 00:44
Mariusz:
Wygląda na silnię
Rozszerz to na
a) liczby dowolnej precyzji
b) wartości funkcji Γ
22 lip 10:15
Dziadek Mróz:
Takie rzeczy to na funkcji się robi. Main ma tylko wywołać odpowiednie algorytmy. Przecież tak
robiliśmy w C++
22 lip 11:29
Hugo: Mariusz

dobrze
b) co to Γ

?
Dziadek Mróz:
http://scr.hu/2pdc/4peam
Tu zrobiłem dziś świeżo obiektowo;
class Czworokąt
obiekt przykład
parametr bok
7.09 mam egzamin z algosów. Nie wiem kiedy sie do tego zabierać; tego jest dużo. Licze na dział
supportu Dziadka
22 lip 17:01
asdf: to, że napisałeś "class" to nie znaczy, ze jest to obiektowo. Jest mnóstwo mechanizmów o
których jeszcze nie zdajesz sobie sprawy...wiec nie pisz ze jest to obiektowo. Rownie dobrze
moze byc to paradygmat strukturalny.
22 lip 17:05
Dziadek Mróz:
Proponuję nie używać w nazwach klas i zmiennych polskich znaków. Użytkownik końcowy może nie
być polakiem
22 lip 17:58