matematykaszkolna.pl
aa Hugo: public class Witaj Dziadek Mróz { public static void main(String[] args) { System.out.println("Co polecasz Elipse czy NetBeans?"); } } W końcu ruszyłem Jave JDK&&JDE, obczaiłem fajne tutoriale na YT. Mam pytanie co lepsze Elipse czy NetBeans? Mam to drugie w tutorialu robi na tym pierwszym, ale podobne to i ogarniam emotka
19 lip 17:44
Trivial: A jaka to różnica... Poza tym co to jest JDE.
19 lip 18:43
asdf: Hej Trivial, myslalem, ze wiesz.... http://www.jde.com.pl/
19 lip 21:13
Dziadek Mróz: Notepad++, serio emotka
19 lip 21:59
Hugo: jdk odpowiada za debugowanie programu jde odpowiada za rozruch k − kompilacja e − execute w zasadzie notatnik win7 8) i potem do cmd
19 lip 22:54
kyrtap: Dziadek ty żyjesz ?
19 lip 22:59
Hugo: patriota dziadek pojechal do niemiec by pod kryptonimem "barman" serwować Niemcą truciznę %o w malych ilosciach
19 lip 23:17
Dziadek Mróz: Ja tam tylko sprzątam i układam sałatki
19 lip 23:33
test: Eclipse
20 lip 20:16
20 lip 20:35
Hugo: import java.util.Scanner; public class Skanner { public static void main(String[] args) { Scanner input = new Scanner(System.in); System.out.println("Podaj liczbe do....."); int a = input.nextInt(); int wynik = 1; for(int i=1; i<a; i++) { wynik = wynik*(i+1); } System.out.println("wynik to "+wynik); } } Zagadka: co ten program liczy? emotka
22 lip 00:44
Mariusz: Wygląda na silnię Rozszerz to na a) liczby dowolnej precyzji b) wartości funkcji Γ
22 lip 10:15
Dziadek Mróz: Takie rzeczy to na funkcji się robi. Main ma tylko wywołać odpowiednie algorytmy. Przecież tak robiliśmy w C++ emotka
22 lip 11:29
Hugo: Mariusz emotka dobrze b) co to Γ ? Dziadek Mróz: http://scr.hu/2pdc/4peam Tu zrobiłem dziś świeżo obiektowo; class Czworokąt obiekt przykład parametr bok 7.09 mam egzamin z algosów. Nie wiem kiedy sie do tego zabierać; tego jest dużo. Licze na dział supportu Dziadka
22 lip 17:01
asdf: to, że napisałeś "class" to nie znaczy, ze jest to obiektowo. Jest mnóstwo mechanizmów o których jeszcze nie zdajesz sobie sprawy...wiec nie pisz ze jest to obiektowo. Rownie dobrze moze byc to paradygmat strukturalny.
22 lip 17:05
Dziadek Mróz: Proponuję nie używać w nazwach klas i zmiennych polskich znaków. Użytkownik końcowy może nie być polakiem emotka
22 lip 17:58