matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice ciągów
bimbam:
gdzie jest błąd
−8
n−1
lim n→
∞
=
7
n+1
8
n
−
8
lim n→
∞
=
7
n
* 7
1
8
n
−
8 * 7
n
lim n→
∞
=
7
n
* 7
1
7
n
8
n
8 * 7
n
lim n→
∞
−
7
1
całość zbiega do zera, a powinna do (−
∞
)
19 lip 08:53
AS:
limn−>
∞
1/7*1/8*(8/7)
n
−>
∞
a biorąc pod uwagę minus na początku do −
∞
Więc nie ma błędu.
19 lip 10:23
bimbam:
8
1
1
1
1
czyli gdy n→
∞
to (
)
n
*
*
=
∞
*
*
=
∞
,
7
8
7
8
7
bo
∞
*c=
∞
, c>0 Czy o to chodzi
19 lip 10:37
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick