hym
poprawkowicz:
Mając zbiory A = {1,2} i B = {1,2,3} to iloczyn kartezjański
A x B = {(1,1), (1,2), (1,3), (2,1), (2,2), (2,3)}
pytanie czemu nie uwzględnia się np. (3,2)
17 lip 22:06
john2: (3,2) by było w takim iloczynie B x A
17 lip 22:09
poprawkowicz: nie rozumiem
17 lip 22:09
Janek191:
Na pierwszym miejscu jest element zbioru A , a na drugim element zbioru B.
17 lip 22:12
PW: To mają być porządkowane pary − pierwszy element ze zbioru A, drugi − ze zbioru B (nie wolno
tego "przekręcać", B×A to co innego niż A×B).
17 lip 22:13
poprawkowicz:
to B x A = {(1,1), (1,2), (2,1), (2,2), (3,1), (3,2)}?
17 lip 22:14
Janek191:
Tak
17 lip 22:16
poprawkowicz: super, dzieki
17 lip 22:16