z2 | ||
y= | ||
1−xz2 |
1 | 1 | |||
x+ | − | =0 | ||
y | z2 |
1 | 1 | ||
−x= | |||
z2 | y |
1−xz2 | 1 | ||
= | |||
z2 | y |
z2 | ||
y= | ||
1−xz2 |
1 | ||
a−n= | ||
an |
1 | 1 | |||
y−1= | = | |||
y1 | y |
1 | ||
z−2= | ||
z2 |
1 | 1 | |||
x+ | − | =0 (do wspólnego mianownika | ||
y | z2 |
1 | 1 | ||
=−x+ | |||
y | z2 |
1 | −xz2+1 | ||
= | |||
y | z2 |
1 | 1−xz2 | ||
= | i wyznacz z tego y | ||
y | z2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |