| x | ||
limx−>0− | = | |
| √|sinx| |
| x | |||||||||||
= limx−>0− | = (mianownik cały pod pierwiastkiem) | ||||||||||
|
| x | |||||||||||
= limx−>0− | = (mianownik cały pod pierwiastkiem) | ||||||||||
|
| x | |||||||||||
= limx−>0− | = | ||||||||||
|
| 1 | x | ||||||||||||
= limx−>0− | * | = | |||||||||||
| √|x| |
| 1 | x | ||||||||||||
= limx−>0− | * | = | |||||||||||
| √−x |
| 1 | −x | ||||||||||||
= limx−>0− | * ( − | ) = | |||||||||||
| √−x |
| 1 | |||||||||||
= limx−>0− | * ( − √−x ) = 1 * 0 = 0 | ||||||||||
|
.