matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnij, ze jesli x, y, z =/= oraz x+y^{-1}-z{-2}=0, to:
whahazhutou:
Uzasadnij, ze jesli x, y, z =/= oraz x+y
−1
−z{−2}=0, to:
y−z
2
x=
yz
2
17 lip 14:08
whahazhutou:
x,y,z =/= 0
17 lip 14:08
pigor:
..., z założenia i własności iloczynu potęg o jednakowych podstawach np. tak ::
x+y
−1
−z
−2
= 0
/*yz
2
≠0 ⇔ xyz
2
+z
2
−y=0 ⇔
y−z
2
⇔ xyz
2
= y−z
2
/: yz
2
≠0 ⇔ x =
... c.n.uzć.
yz
2
17 lip 14:54
Saizou :
1
1
x+
−
=0
y
z
2
1
1
y−z
2
x=
−
=
z
2
y
yz
2
17 lip 14:54
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick