a | ||
{loga1/x √a+logb1/y √b= | ||
√3 |
a | ||
{x*loga√a+y*logb√b= | ||
√3 |
a | ||
{x*logaa1/2 + y*logb b1/2= | ||
√3 |
1 | 1 | a | ||||
{ | x+ | y= | ||||
2 | 2 | √3 |
x | y | a | ||||
{ | + | = | ||||
2 | 2 | √3 |
2a | ||
{x+y= | ||
√3 |
4a2 | ||
x2+2xy+y2= | ||
3 |
4a2 | 4a2 | 3a2 | a2 | |||||
xy= | −a2= | − | = | |||||
3 | 3 | 3 | 3 |
2a | ||
{x+y= | ||
√3 |
a2 | ||
{x*y= | ||
3 |
a | ||
Bez rozwiazywania patrzc ne ten układ to x=y= | ||
√3 |
2a | ||
x= | −y | |
√3 |
2a | a2 | |||
( | −y)*y= | |||
√3 | 3 |
2a | a2 | ||
y−y2− | =0 | ||
√3 | 3 |
2a | a2 | |||
Δ= ( | )2−4*(−1)*(− | ) | ||
√3 | 3 |
4a2 | 4a2 | |||
Δ= | − | =0 | ||
3 | 3 |
−b |
| a | |||||||||||||
x= | = | = | . | ||||||||||||
2a | −2 | √3 |
a | ||
Odpowiedz to x=y= | ||
√3 |
2a | ||
x + y = | ||
√3 |
a2 | a | 2a | ||||
xy = | ⇒ xy > 0 ∧√xy = | ⇒ 2√xy = | ||||
3 | √3 | √3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |