Witam witam
alabastrowy kaszkiet: Witajcie, mam takie pytanie do studentów Wojskowej Akademii Technicznej WAT. Co sądzicie o
informatyce na tamtejszej uczelni? Chodzi mi o poziom nauczania i czy po jej ukończeniu znajdę
pracę gdzieś poza wojskiem. Czy może lepiej iść na elektronikę albo elektrotechnikę na PW?
Bardzo proszę kogoś wtajemniczonego o radę... Wiem , że tego typu tematów było sporo, ale nie
znalazłem na forum żadnego porównania tych kierunków.
Pozdrawiam forumowiczów i z góry dziękuję za pomoc!
16 lip 14:16
uczelnia: Dołączam się do pytania.
16 lip 16:45
asdf: jak bedziesz dobry to znajdziesz lub mial checi to nie znajdziesz, jak nie bedziesz mial checi
i nie bedziesz dobry to nie znajdziesz. UCZELNIA NIE ZAPEWNIA PRACY! Juz chyba po raz 10
pytanie na tym forum: "czy po uczelni X bede miec prace", odp: "w pracy nie liczy sie papierek
a umiejetnosci/checi"
16 lip 17:08
asdf:
poprawka:
jak bedziesz dobry to znajdziesz lub mial checi to znajdziesz, jak nie bedziesz mial checi
i nie bedziesz dobry to nie znajdziesz. UCZELNIA NIE ZAPEWNIA PRACY! Juz chyba po raz 10
pytanie na tym forum: "czy po uczelni X bede miec prace", odp: "w pracy nie liczy sie papierek
a umiejetnosci/checi"
16 lip 17:09
alabastrowy kaszkiet: Tak, ale chodzi mi dokładniej o poziom nauczania i po jakim z powyższych kierunków najłatwiej
będzie znaleźć pracę.
16 lip 17:16
Lorak: Po każdym jest praca. Wybierz ten kierunek, który najbardziej Cię interesuje, bądź dobry
w tym co robisz, a wtedy z pracą nie będzie problemu.
Co do uczelni − opierając się na rankingach uczelni wyższych poziom WAT jest całkiem ok.
Jeśli będziesz chciał się nauczyć, to Cię tam spokojnie wszystkiego nauczą, jeśli nie będziesz
chciał to i najlepsza uczelnia nie pomoże. Wiadomo, że na WAT będzie więcej osób słabszych
niż np. na UW czy PW, więc jeżeli zależy Ci na wysokim poziomie i warszawskiej uczelni, to
raczej rozważ te dwie uczelnie.
16 lip 17:41
alabastrowy kaszkiet: No tak, ale czy po WAT mogę znaleźć także pracę poza wojskiem? Zamierzam studiować jako cywil.
17 lip 10:55
Kacper:
Sam zadajesz pytanie i udzielasz odpowiedzi.
17 lip 12:10
alabastrowy kaszkiet: Tak, ale chodzło mi o to, czy ukończenie uczelni wojskowej nie ogranicza w jakiś sposób nie
ogranicza zatrudnienia w zawodzie informatyka?
17 lip 14:15
Lorak: Studia cywilne na WAT nie różnią się niczym od tych na innych uczelniach technicznych...
czyli normalnie będziesz mógł pracować w zawodzie informatyka.
17 lip 14:38
asdf: pierw piszesz, ze to nie ma znaczenia, a pozniej sie pytasz czy to ma znaczenie. Moze pocwicz
logiczne myslenie? w informatyce to sie przydaje...
17 lip 16:18
wielomian: O, widze ze piszecie o WAT . orientujecie sie jaki tam poziom tej informatyki?
19 lip 19:37
alabastrowy kaszkiet: Aha
20 lip 15:58
20 lip 17:07
Braun:
Czytajcie mój post w tym temacie asdf
20 lip 18:37