studia, praca
ciekawski: informatyka na akademii morskiej w szczecinie. Co sądzicie? będzie praca po tym?
15 lip 18:41
erasmus: jak na morska to tylko nawigacja, reszta to muł
15 lip 18:45
ciekawski: ale po informatyce jest niby praca tam, i ponoć dobrze uczą... jak sądzisz?
15 lip 18:46
asdf: A co ma wspolnego praca ze studiami? Wszystko zalezy od studenta, ja jestem na zutcie, przyszlo
nas 300, po 3 roku jest ~ 100 (ze spadochroniarzami)...a praca? − jak samemu nie ruszysz to
nikt Cie nie przyjmie i nie bedziesz nic miec z tych studiow − nie wazne jakich...
15 lip 18:48
ciekawski: zut? o prosze bardzo. i jak na zucie fajnie?
15 lip 18:49
asdf: TY SIE PYTASZ CZY JEST PRACA PO INFORMATYCE?! Skad sie wziales...? Wszedzie jest praca − jak
bedziesz w tym dobry.
ciekawski: tak, zle sformulowalem pytanie. chodzilo mi to o to czy warta jest ta informatyka na akademii
morskiej?
erasmus: asdf − studia mają znaczenie. Wiadomo, własna nauka przede wszystkim, ale jak jest niski poziom
na uczelni to student się dostosowuje...
asdf: fajnie, ale tez duzo idiotow − wiekszosc nie zalicza 3 semestru, a ci co zostaja i tak maja z
tego wszystkiego malo..za papierek nie przyjma nikogo do pracy, umiejetnosci!
15 lip 18:50
asdf: erasmus − niech sie student samemu uczy, a nie dostosowuje do reszty − takich studentow jest
multum, ale zeby cos osiagnac trzeba samemu pracowac nad tym i nie ma zasady: "ten studiowal
na lepszej uczelni to pewnie umie wiecej"
15 lip 18:51
asdf:
plusy:
− duzo mozliwosci,
− kola naukowe (nawet prowadzilem zajecia),
− super dziekanat, a Dziekan to najmilszy czlowiek na uczelni
− prowadzacy nie chca uwalic na sile, ale zeby zaliczyc niektore przedmioty trzeba sie niezle
postarac (np. ja mialem matme − ale juz tej Pani nie ma...a szkoda
)
− w moim przypadku: pracuje od dluzszego czasu i idzie sie dogadac z prowadzacymi (mozna nawet
wziac indywidualne nauczanie)
− wymagajacy nauczyciele ze struktur danych i systemach operacyjnych
− duzo eventow
− business hour − co tydzien przychodza firmy, opowiadaja o warunkach
minusy:
− duzo idiotow
− duzo przedmiotow zapychaczy (ale to na kazdej uczelni chyba jest)
− czlowiek zaczyna czuc, ze traci czas od 5 semestru..
Szczecin sie bardzo szybko rozwija, duzo firm szuka studentow, ale z checiami rozwoju
15 lip 18:58