x | ||
{logb( | )=4 | |
y |
x | |
=b4 | |
y |
a2 | ||
{x= | ||
y |
a2 | ||
{ ( | ): y=b4 | |
y |
a2 | |
=b4 | |
y2 |
a2 | ||
y2= | ||
b4 |
√a2 | a | a | ||||
y= | = | lub y=− | (to rozwiązanie odrzucamy | |||
√b4 | b2 | b2 |
a | b2 | |||
dla y= | x= a2* | = a*b2 .(powinno być dobrze . | ||
b2 | a |
√a2 | a | |a| | a | |||||
y= | = | bo chyba powinno być = | = dopiero | bo a | ||||
√b4 | b2 | b2 | b2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |