matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log i wyklad ukl nr2
5-latek:
Zrobie jeszcze ze dwa układy i na dzisiaj wystarczy . {log
3
x+log
3
y=0 zalozenie xi y >0 {x+y=10/3 {log
3
(x*y)=0
10
{x+y=
3
{x*y=1
10
{x+y=
3
1
{x=
y
1
10
{
+y=
(mnoze obie strony przez (3*y}
y
3
3+3y
2
=10y 3y
2
−10y+3=0 Δ= 100−36=64
√
Δ
=8 y
1
= 3
1
y
2
=
3
1
1
dla y
1
=3 x
1
=
i dla y
2
=
to x
2
=3
3
3
natomiast ten drugi wstawie w innym poscie
14 lip 23:23
Kacper:
15 lip 10:16
5-latek:
Dzieki za sprawdzenie
15 lip 10:41
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick