X
W11: √x2=|x|
Kwadrat pod pierwiastkiem
√x2=x
czy √x2=|x|

Ten kwadrat jest już za pierwiastkiem czyli chodzi o mnożenie
√x *
√x = |x| czy x

Moim zdaniem x bo z warunku x ≥ 0 czyli tam nie będzie liczby ujemnej
14 lip 14:05
J:
I słusznie
14 lip 14:07
Kacper:
√x*
√x=x
14 lip 14:12
W11: No a jak będzie 4 tg2 α = x2 to wolno mi skorzystać ze wzoru x2=y2 ⇔|x|=|y| i zapisać:
4 tg2 α = x2 ⇔ |2tg α| = |x|
W zadaniu miałem że kąt α należy do III ćwiartki czyli 2 tg α = |x|
x=2tg α ∨ x=−2tg α
14 lip 14:12
Kacper:
14 lip 14:19